Zoekmachine optimalisatie Maastricht

Bent u op zoek naar zoekmachine optimalisatie? Vis.nl is een webdesignbureau dat onder andere zorgt voor zoekmachine optimalisatie in Maastricht.

Zoekmachine optimalisatie is een vorm van online marketing die de vindbaarheid van uw website in de organische zoekresultaten van zoekmachines vergroot. Door uw website te optimaliseren met zoekmachine optimalisatie kunt u topposities in zoekmachines behalen. De meeste mensen kijken niet verder dan de eerste tien zoekresultaten. Daarom streeft Vis.nl met zoekmachine optimalisatie altijd naar een top tien positie.

Een top tien positie in zoekmachines kunnen wij voor u bereiken dankzij verschillende optimalisatie mogelijkheden, waaronder het toevoegen van metatags en geoptimaliseerde pagina’s. Voor beide mogelijkheden is het belangrijk om vast te stellen welke woorden uw doelgroep gebruikt om informatie op internet op te zoeken. Dit onderzoeken wij met een trefwoordenonderzoek.

Uw klanten zijn voornamelijk in Maastricht gevestigd? Vis.nl is u van dienst met zoekmachine optimalisatie in Maastricht.

Tijdens een persoonlijk bezoek luisteren naar uw wensen en bekijken we uw website. Op basis hiervan bepalen we welke optimalisatie methode het meest geschikt is voor u; oftewel welke methode u het meeste rendement oplevert. U ontvangt van ons een gratis adviesrapport waarin de resultaten van ons gesprek en onderzoek overzichtelijk staan weergegeven. Vervolgens bepalen we samen met u welke optimalisatie methode we uit gaan voeren.

Eén optimalisatie methode is uw website voorzien van meta tags die voor zoekmachines belangrijk zijn. Meta tags bestaan uit omschrijvingen en zoekwoorden die we aan een webpagina koppelen.

1. Trefwoordenonderzoek
Met een trefwoordenonderzoek achterhalen we welke woorden uw doelgroep gebruikt om informatie op internet op te zoeken. Daarnaast bekijken we op welke woorden veel verkeer zit. Dit worden short tail zoekwoorden genoemd. Short tail zoekwoorden zijn trefwoorden die populair zijn, trefwoorden die een hoog zoekvolume hebben en waar veel op geoptimaliseerd wordt. Een voorbeeld is het trefwoord ‘televisie’ voor producent Sony. Veel websites zullen op dit trefwoord optimaliseren.  De concurrentie is echter groot.

Door je meer te richten op long tail zoekwoorden, zoals ‘plasma televisie 3D’ en andere variaties (afwisseling enkelvoud en meervoud), trek je weliswaar minder bezoekers per zoekwoorden combinatie, maar de click-through ratio ligt hoger en het totaal aantal bezoekers van alle long tail zoekwoorden kan hoger liggen dan het aantal bezoekers dat binnenkomt op de populaire short tail zoekwoorden. Het is dus zeer effectief je ook te richten op long tail zoekwoorden.

Vis.nl kijkt welke zoekwoorden populair zijn (short tail)
en past deze woorden toe in specifieke woordencombinaties (long tail).

2. Geoptimaliseerde pagina’s op basis van no cure no pay
Een andere optimalisatiemethode is het koppelen van geoptimaliseerde pagina’s aan uw website. Voor zoekwoorden die voor u van belang zijn, maken wij een geoptimaliseerde webpagina. Deze pagina’s voegen wij toe aan uw website, maar vormen geen onderdeel van uw navigatiestructuur. Zolang de zoekwoorden geen positie op pagina 1 in Google opleveren, brengen wij geen kosten in rekening. Staat uw website met een door uw gekozen zoekwoord op pagina 1 dan betaalt u een met ons afgesproken bedrag per zoekwoord per dag. Hoe meer zoekwoorden u door ons laat optimaliseren hoe goedkoper.

Zoekmachine adverteren
Naast het aanmelden van uw website bij zoekmachines is het ook mogelijk om een reclamecampagne bij bijvoorbeeld Google te starten. Bij bepaalde zoekwoorden wordt uw advertentie geplaatst die per klik betaald wordt. U betaalt dus alleen voor echte bezoekers naar uw website. De kosten per bezoeker kunt u ook nog eens zelf bepalen. Dit kan al vanaf 0,10 euro per klik! In overleg stellen we een reclamecampagne met bijbehorend budget op.

Linkbuilding
Een andere manier van online promotie van uw website is het plaatsen van een link of banner op veel bezochte websites. Een voorbeeld hiervan is Startpagina. Meestal is het plaatsen van een link gratis. We inventariseren voor u welke websites interessant zijn voor uw doelgroep en verzorgen natuurlijk ook de plaatsing van de link en het ontwerp van de banner.

Wilt u weten welke optimalisatiemethode u het meeste rendement oplevert?
Neem contact met ons op en vertel wat uw wensen zijn. Wij willen u graag helpen met zoekmachine optimalisatie in Maastricht.

Nadat de zoekwoorden onderzocht zijn, de website is aangemeld bij belangrijke zoekmachines en er links zijn geplaatst op voor u relevante websites, is het ook belangrijk de inhoud van uw website te optimaliseren; kortom de webcontent.