Social media

Het internet is een netwerk van mensen, bedrijven en organisaties. Hoe doet u daar als organisatie uw voordeel mee? Vis.nl helpt u uw bedrijfsdoelstellingen te behalen door een effectieve inzet van social media. Dit doen we door samen met u een concreet, resultaatgericht plan van aanpak op te zetten.

Social media zijn een effectief medium voor het bereiken van uw doelgroep. De kracht van social media als marketingmiddel bestaat grotendeels uit vertrouwen. Reviews op social media scheppen bijvoorbeeld meer vertrouwen bij potentiƫle klanten dan reviews op uw eigen website. Ook kunt u zichzelf op social media profileren als expertise-organisatie. Belangrijk is wel dat u artikelen publiceert die inhoudelijk relevant en interessant zijn voor uw potentiƫle klant en dat ze niet bol staan van reclame uitingen.

Wanneer u actief bent op social media, met links naar de website van uw bedrijf, bevordert u bovendien de optimalisatie van uw website. Gebruik de trefwoorden van uw doelgroep op social media en link door naar uw website, waar deze trefwoorden ook voorkomen. Dit zal uw score in zoekmachines verhogen.

Vis.nl heeft ruime ervaring met de inzet van social media als marketingtool. Wij vertellen u graag meer over de vele sociale media en hun mogelijkheden.

Facebook
Facebook is wereldwijd het sterkst groeiende sociale netwerk. Op Facebook vindt u vooral consumenten. Is uw doelgroep B2C? Dan is Facebook uitermate geschikt voor een social media campagne.

LinkedIn
LinkedIn is een netwerksite die wordt gebruikt door zakelijke professionals. Door bekenden via e-mail uit te nodigen, bouwt u een online netwerk op. Ook is het mogelijk om een profielpagina voor uw bedrijf aan te maken. Zo zien mensen in uw netwerk wat uw bedrijf doet. Tip: koppel uw Twitter account aan LinkedIn. Iedereen in uw netwerk krijgt dan automatisch uw Tweets te zien op de startpagina van LinkedIn.

Twitter
Twitter is een social media waarop u korte berichten plaatst. Met deze tweets laat u zien waar u op dit moment mee bezig bent. Personen en bedrijven kunnen uw tweets volgen en andersom. Twitter is een prima medium om te laten zien met welke projecten u op dit moment bezig bent.

YouTube
YouTube is een uitstekend medium voor het plaatsen van uw bedrijfsfilm. Belangrijk is wel dat uw filmpje opvalt, want elke minuut worden er massa’s filmpjes online gezet via YouTube. Ook als zoekmachine wordt YouTube steeds belangrijker. Zorg dus dat u aanwezig bent; plaats een interessante bedrijfsfilm en vermeld uw bedrijfs- of productnaam in de titel.

Wilt u weten welke social media de juiste is voor uw bedrijf?
Vis.nl helpt u graag bij het opzetten van een effectieve social media campagne.