Responsive website

Een responsive website of webshop past zich aan, aan de schermgrootte van je laptop, tablet of smartphone zonder dat je voor elk een aparte website hoeft te maken. Een responsive website maakt dus optimaal en effectief gebruik van de ruimte van het scherm. Door een bepaalde manier van programmeren wordt voor elke schermresolutie automatisch bepaald wat er wordt getoond en hoe. De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen.
Bij een responsive website is geen ingewikkelde apparaatdetectie of javascript nodig. Er is slechts één website waarvan de broncode onderhouden moet worden.

Responsive website een must!

Omdat de verscheidenheid aan beeldschermresoluties alsmaar toeneemt, is een responsive website eigenlijk een must geworden. De iPhone, Apple iPad en Samsung Galaxy Tab zijn razend populair. In 2013 surften er al meer mensen op Internet via hun mobiele telefoon en tablet dan via de PC. Tegelijkertijd worden computer schermen steeds groter en zijn er zelfs breedbeeld tv's met internet.
Om te zorgen dat uw website ook in de toekomst goed blijft functioneren op alle mogelijke apparaten is het verstandig om te kiezen voor een responsive website. Wij willen u hier graag vrijblijvend over informeren.

  • Met een responsive website kun je betere zoekresultaten behalen dan met een mobiele versie van een website. Er is immers maar één website en geen duplicate content. Google rankt een URL minder hoog wanneer er twee verschillende URL’s bestaan voor dezelfde pagina.
  • Een responsive website hoef je maar één keer te ontwikkelen en wordt op alle apparaten goed weergegeven. Dit in plaats van meerdere losse websites voor verschillende platforms.
  • Op ieder apparaat bied je dezelfde content aan. Dit betekent dat je gemakkelijker consistent kunt zijn in de content die je wilt delen. Met een responsive website kun je alle bezoekers dezelfde content bieden.
  • Een responsive website is op alle mobiele platformen goed te bekijken. Ook op een desktopcomputer biedt een responsive website voordelen. Als je de site bezoekt via een pc en daarop het formaat van je browservenster aanpast, dan neemt de website automatisch de juiste vorm aan.
  • Met een responsive website ben je beter voorbereid op de komst van nieuwe mobiele apparaten, tablets en tv's. Het bestaande CSS-bestand zorgt ervoor dat de website automatisch de juiste vorm krijgt.
  • Vindbaarheid is gekoppeld aan gebruiksvriendelijkheid, een responsive website helpt mee aan deze factor en helpt indirect dus mee aan een betere vindbaarheid.